Ricavato dal muscolo del collo del suino, è il prodotto della tradizione e della cultura nursina e quindi della regione umbra.
Ottimo come antipasto (tipico natalizio o per le festività in generale), il capocollo è spesso servito in taglieri di antipasti misti. Con pane casareccio è gustosissimo abbinato a formaggi stagionati.
Generalmente al capocollo si abbinano vini rossi e corposi, ma con un bicchiere di prosecco servito freddo è comunque da provare.
cs040003
110 gr.
100 giorni
LFA LFC*
180 giorni
Salumificio Cornicchia
Via Sputnik , 2 06073
Ellera Scalo, Corciano (PG)
Scrivici: info@cornicchia.it
Chiamaci: 075.5178143
Fax: 075.5170421
Cookie | Durata | Descrizione |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |